Training:

Ruzies over ‘niets’, elkaar niet meer kunnen bereiken, verwijdering en stiltes in de relatie. Beide partners die zich eenzaam en geïsoleerd voelen, ongelukkig zijn en niet weten hoe ze de band met de ander kunnen herstellen. Om deze mensen te helpen, ontwikkelde Dr. Sue Johnson Emotionally Focused Therapy (EFT), een inmiddels internationaal bekend en wetenschappelijk onderbouwd therapiemodel voor het herstellen van relaties.

De Basistraining EFT-counsellor (voorheen Leergang EFT deel I), is het eerste deel van de opleidingsroute tot EFT-counsellor. Het is een achtdaagse dynamische, systemische en ervaringsgerichte training over EFT, afgestemd op de praktijk van de toekomstige EFT-counsellor die met stellen werkt.

De training is gericht op kennismaking met het model en de onderliggende gehechtheidstheorie en geeft een goede basis om in de praktijk met EFT aan de slag te gaan met stellen. In een logische opbouw worden alle fasen en stappen van het model behandeld en uitgebreid geoefend. Binnen EFT is veel aandacht voor het ervaren van emoties en ervaringsgericht leren. In de training zal daarom expliciet aandacht worden besteed aan het oefenen van vaardigheden, zowel plenair als in kleinere groepen. Er wordt in het lesprogramma ruimte gemaakt voor het zelf van de therapeut, waarin de toekomstige EFT-counsellor gaat ervaren en voelen wat EFT inhoudt. Deze training wordt gegeven door twee docenten.

Hoewel EFT ook geschikt is om mee te werken met gezinnen (EFFT) en op individuele basis (EFIT) ligt de focus van deze training op het werken met stellen (EFCT).

De Basistraining EFT-counsellor geldt tevens als basis voor registratie als Registercounselor bij de Algemene Beroepsverenging voor Counselling (ABvC) (https://www.abvc.nl/). Dit biedt allerlei voordelen, waaronder dat met deze registratie jouw EFCT-sessies (gedeeltelijk) vergoed kunnen worden door zorgverzekeraars. Om erkend Registercounsellor ABvC  te worden, volg je na de afgeronde opleidingsroute tot EFT-counsellor nog een (online) cursus psychosociale hulpverlening.

Het handboek ‘Veilig Verbinden’ van Sue Johnson is bij de prijs van de training inbegrepen, deze wordt ongeveer 3 maanden voorafgaand aan de training toegezonden.

Wat komt aan bod?

  • Kennis van de gehechtheidstheorie.
  • Kennismaking met het EFT-model.
  • Experiëntiële en systemische interventies voor werken met stellen.
  • Ervaringsgerichte aandacht voor het zelf van de therapeut.
  • Het ABvC fasemodel en het Egan model van counselling.
  • Naast aandacht voor de theorie wordt er veel praktisch geoefend.

Toegangseisen:

Deze training is toegankelijk voor onder andere POH-GGZ, maatschappelijk werkenden, integratief therapeuten, orthopedagogen, en speltherapeuten, die beroepsmatig in aanraking komen met vragen en problemen rondom relaties en minimaal een hbo-opleiding hebben afgerond. Belangrijk is dat er al gewerkt wordt met stellen.

Heb je een BIG-registratie of ben je lid van de NVRG, dan wordt het volgen van de Basistraining EFT-therapeut aanbevolen.

Korting:

Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Zo ziet de volledige opleidingsroute tot EFT-counsellor eruit

Afronding Basistraining EFT-counsellor en Verdiepingstraining EFT-counsellor, waarna je in een supervisietraject toewerkt naar een positieve beoordeling van een fase 1 en een fase 2 videofragment van een sessie. Zodra je de basistraining EFT-counsellor hebt afgerond, kun je als je lid bent van Stichting EFT Nederland op de website vermeld worden als aspirant EFT-counsellor, zodat cliënten je kunnen vinden. Zodra je de opleiding tot EFT-counsellor in zijn geheel hebt afgerond, kan je op de website vermeld worden als EFT-counsellor. 

Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen