Struikelmoed is geschreven voor iedereen die wel eens vastloopt. Dat overkomt ons allemaal. Hoe kunnen we onszelf dan herpakken? Voor een antwoord op die vraag is Ineke Scholten wederom diep in haar schatkist van ervaringsgerichte inzichten gedoken. Ze geeft een inkijkje in haar ziel als therapeut op momenten dat ze het zelf even niet weet. Ze laat zien hoe we dan verder kunnen komen als het ons lukt om moedig te zijn. Als we het aandurven om het uit te houden bij lastige emoties, als we durven om het ‘niet te weten’, als we kwetsbaar kunnen zijn en durven vertragen. Onze voelhorens worden dan aangescherpt en er ontstaat ruimte om in een natuurlijke beweging van inhoud naar beleving te gaan.

De feestelijke presentatie vindt plaats in boekhandel Roelants (voorheen De Oude Mol) op de Van Broeckhuysenstraat 34 in Nijmegen op zaterdag 21 september 17.00. Het openingswoord zal gehouden worden door Makiri Mual, een bevlogen collega met roots in Nijmegen die zich sterk maakt voor het verbeteren van relaties in mediation en strafzaken met behulp van Emotionally Focused Therapy.  Ineke houdt vervolgens zelf een praatje en er is gelegenheid voor anderen om ook nog het woord te nemen. 

Daarna kunnen we onder het genot van een drankje en een hapje het gesprek aangaan met elkaar en kunnen er boeken gekocht en gesigneerd worden.

 

Wilt u erbij zijn, dan graag even aanmelden: scholtenineke@hotmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt.

Als je, zoals Ineke, al lang in het vak zit, dan stapelt wijsheid zich op. Zo combineert zij EFT met existentiële psychotherapie. De hamvraag in dit mooie boek is: What needs to be processed? Zij brengt de lezer daarmee tot de kern van therapie. Ineke ontvouwt transparant haar eigen proces en geeft een bijzondere inkijk in de therapiekamer. Struikelmoed is een welwillende gids die met je meeloopt op allerlei momenten dat je als therapeut struikelt. Juist het aanvaarden daarvan helpt je om moedig voort te gaan. Karin Wagenaar, EFT trainer, Nederland
Struikelmoed geeft niet alleen moed om te struikelen. Het geeft bovendien een blik op het proces van therapeut worden en zijn. Het neemt je mee in de manier waarop Ineke door haar eigen groei heen een in te gratie gemaakt heeft van verschillende modellen en zo een eigen klankkleur gevonden heeft. Dit boek lezen is niet alleen verrijkend in taal en kennis, het moedigt aan en geeft toestemming om je eigenheid als therapeut te omarmen en er al struikelend naar te zoeken. Jef Slootmaeckers, EFT trainer, België
Deel artikel

Gerelateerd nieuws