We presenteren de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over relaties, er is een live demonstratie van relatietherapie, en we gaan met elkaar in gesprek over hoe wetenschap en praktijk van elkaar kunnen leren en elkaar verder kunnen helpen.

Wat kun je verwachten?    

  • Keynote door Dr. Francesca Righetti (Vrije Universiteit) over ambivalentie in partnerrelaties en implicaties voor de praktijk. Inhoudelijke bijdragen over (a) screening en evaluatie bij scheidingshulp (Bernadette Janssen, Sterk Huis; Olaf Goorden, iHUB), (b) de rol van relaties in traumabehandeling (Prof. Elisa van EeStichting Reinier Arkel, Radboud Universiteit), en (c) seksualiteit in relaties (Dr. Marieke de WitteUniversiteit Maastricht).  
  • Een live demonstratie van relatietherapie door Karin Wagenaar (Stichting EFT Nederland).  
  • Voorbeelden uit praktijk, onderzoek en beleid in een carrousel met korte inhoudelijke pitches.  
  • Rondetafelgesprekken over wetenschap en praktijk en gelegenheid om te verbinden met collega’s.  

Wanneer: 15 november 2024, 12.00-18.00 
Waar: Social Impact Factory (Utrecht, vlakbij CS) 
Kosten: €30 (incl. lunch, koffie/thee en borrel;

Er wordt accreditatie aangevraagd. Er is een maximumaantal deelnemers dus meld je snel aan via het aanmeldformulier. 

Het Kennisnetwerk Relaties & Scheiding is een initiatief van Prof Dr Esther Kluwer en Prof Dr Johan Karremans (Universiteit Utrecht en Radboud Universiteit) waar inmiddels meer dan 60 wetenschappers (in Nederland en België) op het gebied van relaties en scheiding bij aangesloten zijn. Het doel van het netwerk is om kennis en expertise op het gebied van relaties en scheiding te delen en uitwisseling tussen wetenschap en praktijk te bevorderen. Dit doen we in samenwerking met NVRG, Stichting EFT Nederland en andere beroepsverenigingen.  

Wil je op de hoogte blijven van het kennisnetwerk of heb je vragen? Mail naar: kennisnetwerkRenS@uu.nl

Aansluitend programma: 15-jarig jubileum Stichting EFT Nederland
Aansluitend op dit congres vieren we het 15-jarig jubileum van Stichting EFT Nederland bij LE:EN. Vanaf 19.00 gaat een inspirerend panel met elkaar in gesprek over de relaties van de toekomst en wat dat voor ons vakgebied betekent. Lees meer

Bij LE:EN is er tevens de mogelijkheid om tussendoor een hapje te eten

Deel artikel

Gerelateerd nieuws